fbpx

 

Bromfietsrijbewijs

Wil jij je Bromfietsrijbewijs halen in de omgeving Venlo? Dan ben je bij Vos Verkeersschool aan het juiste adres.

We helpen je om op een snelle en veilige manier je brommerrijbewijs te halen,zonder dat je bang hoeft te zijn om te zakken voor je bromfietsexamen. Zelfs als je denkt dat je het bromfietsrijbewijs niet kunt halen.

Je kunt zelfs binnen één dag je bromfietsrijbewijs halen. Maar daarvoor moet je wel eerst je scooter theorie behaald hebben. Veel scooterrijders gingen je voor en haalden hun brommerrijbewijs bij Vos Verkeersschool

 Klanten beoordelen ons met een ruime 8!

Bromfietsrijbewijs halen in de praktijk

Heb jij de theorie voor je scooter rijbewijs op zak? Dan kun je nu beginnen aan de praktijklessen voor de scooter. Bij Vos Verkeersschool leer je alle do’s en don’ts en kun je snel jouw scooter rijbewijs halen.

De praktijkopleiding voor je scooter rijbewijs is een opleiding die start vanuit de Verkeersschool zelf. Wanneer jij en jouw instructeur ervan overtuigd zijn dat jij je scooter beheerst en dat je gaat slagen voor je scooter rijbewijs, dan wordt jouw praktijkexamen gereserveerd en mag jij afrijden voor je rijbewijs AM.

Scooter rijbewijs examen

Het praktijkexamen voor je bromfietsrijbewijs is een rit van 25 tot 30 minuten op de openbare weg. Tijdens deze rit laat jij zien dat je de scooter goed kent en er handig mee om kunt gaan. Foutloos rijden is niet nodig om te slagen voor je scooter rijbewijs.

Kleine foutjes maken is toegestaan, als jij maar kunt laten zien dat je begrijpt hoe de verschillende verkeerssituaties in elkaar zitten. Je scooter rijbewijs halen lukt dan zeker!

Scooter Combi-pakket

Vos Verkeersschool biedt je bromfietsrijbewijs aan in een Combi-pakket. Prijs: €479,-.
Het combi-pakket voor je scooter rijbewijs bestaat uit de volgende onderdelen:

Theoriecursus online
Theorie-examen
Scooter praktijkopleiding
Praktijkexamen rijbewijs Am

Met dit combi-pakket heb je alles in één keer geregeld voor je scooter rijbewijs.

Scooter praktijk pakket

Kies je voor zelfstudie bij de theorie en kun jij je scooter rijbewijs halen zonder theorieopleiding? Dan kun je bij ons ook kiezen om alleen de Praktijkopleiding voor de scooter te rijden. Prijs: €429,-

Met de theorie- en praktijklessen van Vos Verkeersschool krijg je professionele hulp en ga jij je scooter rijbewijs halen. Dan hoef je nooit meer de fiets te pakken, maar kun je snel op je scooter overal naartoe. Wij zeggen: Doen!

Scooter theorie

Je scooter theorie en scooter praktijk haal je snel en gemakkelijk bij Verkeersschool Tilburg. Eindelijk mag je op een scooter, bromfiets of snorfiets gaan rijden. Een langgekoesterde wens om mee te kunnen doen aan een spannende wereld, of gewoon hard nodig vanwege school of werk.

De snelheid van deze gemotoriseerde voertuigen maakt dat je ook sneller risico’s loopt. Uit veiligheid voor jezelf, je passagier en de andere weggebruikers moet je eerst de regels van het spel beheersen. Daarom moet je eerst een bromfietsrijbewijs halen. Deze bestaat uit een scooter theorie- en een praktijkexamen. En de scooter theorie moet je als eerste onder de knie krijgen…

Eerst het scooter theorie-examen

Hoe graag je ook wil beginnen met het halen van jouw scooter rijbewijs voor de scooter, pas als jij je theoriecertificaat hebt gehaald mag je aan de praktijklessen beginnen. Daarom mag je bij Vos Verkeersschool al vanaf 15,5 jaar je theorie-examen halen, waardoor je op de dag dat je 16 wordt meteen mag gaan lessen.

Daarom kun je scooter theorielessen volgen via internet. Je krijgt professionele hulp bij het bestuderen van de scooter theorie en jij kunt vragen stellen over de onderdelen die je niet begrijpt. Samen met onze deskundigen zorg jij er zo voor dat je wel moet slagen voor dat scooter theorie-examen!

Op naar het praktijkexamen

Heb jij jouw scooter theorie-examen gehaald? Dan mag je starten met de praktijklessen en is dat bromfietsrijbewijs voor de scooter zo van jou. Dus dat wordt hard studeren voor de scooter theorie en op naar het praktijkexamen!

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf voor een helm zorgen?
Je kunt bij ons gewoon een helm lenen, maar als je zelf voor een helm kunt zorgen is dat altijd fijner. Dit is voor jezelf wat frisser en zo heb je altijd een helm die goed past.

In welke omgeving vinden de lessen plaats?
De praktijklessen voor de scooter starten vanuit de verkeersschool zelf, dus vanaf de Grotestraat 46 in Tegelen. In deze omgeving van Venlo zullen je lessen dan ook plaatsvinden.

Hoe snel kan ik mijn bromfietsrijbewijs precies halen?
Vanaf 15,5 jaar kun je bij ons al je theorie-examen doen. Vooraf leggen we bij het CBR een theorie-examendatum voor je vast en kun jij je theorie-examen halen. Wanneer jij je theorie hebt behaald plannen we meteen je lessen en praktijkexamen in zodat je in een snel tempo je rijbewijs kunt halen.

Hoeveel lessen moet ik dan gaan volgen?
Het gemiddelde aantal lessen ligt op 4 x 1,5 uur, maar dit is voor iedereen weer anders.

Moet ik voor een bromfietsrijbewijs zowel een theorie- als praktijkexamen doen?
Voor het behalen van je bromfietsrijbewijs moet je zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen. Als je voor beide slaagt, dan mag jij je scooter rijbewijs ophalen en met een scooter de weg op.

Is een theorieopleiding verplicht?
Bij Verkeersschool Tilburg word jij nergens toe verplicht. Het halen van je theorie examen kun je ook doen door middel van zelfstudie. Uit de praktijk is echter gebleken dat een theorieopleiding zorgt voor een grotere slagingskans. Dit geeft een leerling vaak zelfvertrouwen mee en daardoor is het slagingspercentage vaak hoger. Een theorieopleiding is dus wel aan te raden, maar dit is geheel aan jezelf.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zullen jouw vraag beantwoorden.

Informatie voor ouders en verzorgers

Uw zoon of dochter haalt binnenkort de leeftijd dat hij of zij mag beginnen met het rijden van een scooter of bromfiets? Dan bent u bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres! Al bijna 30 jaar zorgen onze ervaren instructeurs voor deskundige begeleiding en stomen uw kind helemaal klaar voor het praktijk rijexamen voor rijbewijs AM2 (bromfiets, scooter of snorfiets)

Via deze pagina willen wij u wat meer inzicht geven in de zaken die zich hedendaags afspelen bij het behalen van een bromfietsrijbewijs. Het behalen van een rijbewijs is namelijk een stuk ingewikkelder geworden vergeleken met vroeger. Hoe ziet de rijopleiding van uw kind er in grote lijnen uit? Wat voor kwaliteit kunnen wij als verkeersschool uw kind aanbieden? Deze vragen en nog meer onderwerpen worden hieronder verder toegelicht.

Bromfiets theorie

Hoe graag uw zoon of dochter ook wil beginnen met het halen van zijn of haar bromfietsrijbewijs, pas als hij of zij een theoriecertificaat heeft gehaald mag er aan de praktijklessen begonnen worden. Daarom is het bij Verkeersschool Tilburg mogelijk om al vanaf 15,5 jaar het theorie-examen halen, waardoor uw kind op de dag dat hij of zij 16 wordt meteen mag gaan starten met lessen.

Bromfiets praktijk

In tegenstelling tot vroeger is het niet meer toegestaan om een scooter of bromfiets te rijden met enkel een theorie certificaat. Iedere persoon is immers verplicht om een praktijkexamen scooter af te leggen.

Tijdens dit examen – een rit van 30 tot 40 minuten op de openbare weg – laat uw kind zien dat hij of zij de scooter goed kent en op een juiste manier mee op kan omgaan. Kleine foutjes maken is hierbij toegestaan, zolang uw kind maar laat zien dat hij of zij begrijpt hoe de verschillende verkeerssituaties in elkaar zitten.

Voorafgaande aan het praktijkexamen worden er eerst vier praktijklessen afgelegd. Het voordeel is dat deze praktijklessen op dezelfde dag als het praktijkexamen plaatsvinden. Het is dus mogelijk om het bromfietsrijbewijs op de verjaardag van uw zoon of dochter te behalen. Hou er echter wel rekening mee dat het CBR geen scooter examens in het weekend afneemt, waardoor de praktijkopleiding altijd doordeweeks plaatsvindt.

Onze kwaliteit
Vos Verkeersschool is al 15 jaar een ervaren allround rijschool in de regio. Daarnaast werken wij continue aan de verbetering van onze producten en diensten. Door middel van het ISO 9001 management kwaliteitssysteem stimuleren wij actief het structureel werken aan een professionele, betrokken en klantgerichte organisatie.

Tot slot
Heeft u nog een vraag over het bromfietsrijbewijs? Stel uw vraag dan via het contactformulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Openingstijden

maandag
08:00 - 20:00
dinsdag
08:00 - 20:00
woensdag
08:00 - 20:00
donderdag
08:00 - 20:00
vrijdag
08:00 - 20:00
zaterdag
08:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Hi! Klik op een van de medewerkers hieronder om te chatten via WhatsApp of stuur een mail naar Vos-Verkeersschool

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page